🎄 Advent harmadik vasárnapja, 2022.

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.
Bizalmas szívvel járom a világot
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.
És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorúan nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak s higgyünk rendületlen
S ne csak így decemberben.

Szeretettel köszöntök mindenkit Juhász Gyula versével Advent 3. vasárnapja alkalmából!

Magyarországon körülbelül húsz éve terjedt el az adventi koszorú állításának hagyománya. A mai napon, advent harmadik vasárnapján, a rózsaszín gyertyát gyújtjuk meg, mely az öröm színe. Ezen a vasárnapon egy fehér, ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.
Mire készítsük fel a lelkünket Advent 3. vasárnapján?
Ezen a napon gondoljuk át, hogy melyek azok a dolgok, amelyek a legfontosabbak számunkra az életben. Mi tesz igazán boldoggá bennünket: az anyagi javak, vagy valami egészen más? Rájövünk majd, hogy milyen fontosak számunkra a családi és a baráti kapcsolatok. Rájövünk arra, hogy az igazi ajándékok nem a különféle boltokban és a karácsonyi vásárokban kaphatók. A szeretteinkkel töltött minőségi idő – a közös játék, a baráti beszélgetések, egymás támogatása a lélekpróbáló időkben, az igazi kincs, az igazi ajándék.
Ha van olyan családtagunk, akivel régóta nem tartjuk a kapcsolatot, vagy rossz viszonyt ápolunk, tegyük meg mi az első lépést afelé, hogy újra kibéküljünk. Ugyanígy azt se hagyjuk, hogy a mindennapok bosszúságai felemésszenek bennünket. Egyszerűen engedjük el őket, és adjuk át magunkat a tiszta szeretetnek. Kívánom, hogy mindannyian éljük meg ezeket!
A helyi Általános Iskola tanulóinak műsorát követően Tóth László képviselő úr gyújtotta meg a harmadik gyertyát.
Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán
polgármester