🎄 Advent első vasárnapja, 2022.
Mikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
együtt kell dobbanni az emberek szívének.
Szóljon idén arról minden mese, ének:
– varázslata van a szív szeretetének.
Nyisd hát meg szívedet, öleld a világot,
minden ember legyen örömmel megáldott,
mosollyal vidíts fel, szóval, öleléssel,
tiszta érzésekkel, mit szívedbe vésel.
Teremts egy szeretőbb, élhetőbb világot,
amilyet az ember eddig még nem látott.
Megfagyott szíveket tölts meg szeretettel,
legyen a világon boldog minden ember!

Szeretettel köszöntök mindenkit Aranyosi Ervin versével Advent 1. vasárnapjának alkalmából!

Ez lesz a harmadik karácsonyunk, melyet a fenyegetettség árnyékában kell megélnünk. Az elmúlt 2 évben a világjárvány írta át a mindennapjainkat, ez év elején pedig az észak-keleti szomszédunkban kirobbanó és elhúzódó háború.
Nehéz évek állnak mögöttünk. Úgy érzem, hogy hálásak lehetünk azért, hogy most együtt várhatjuk az év egyik legszebb ünnepét.
Várakozással telnek el a napjaink. Mi emberek mindig várunk valamire vagy valakire. De az Advent egy egészen különleges várakozás. Advent első vasárnapjának fogalomköre a hithez kapcsolódik. Ezen a vasárnapon a gyertyagyújtás közben érdemes végiggondolni hitünket, azt, hogy miben, mikben hiszünk, s hogy hiszünk-e egyáltalán, vagy megszokásból gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Hiszünk-e abban, hogy van egy felsőbb erő?
Hitünk szerint mit ünneplünk karácsonykor? A kis Jézust, a szeretetet, a fenyőfákat, az ajándékozást, a vásárlást, a családot? Úgy gondolom, hogy ezeket a kérdéseket mindenkinek Önmagának kell megválaszolnia…
Kívánom, hogy legyen időnk egymásra és magunkra, tudjunk lélekben elcsendesedni és keresztény emberhez méltóan élni és készülni az ünnepre.
Bízom benne, hogy mind a 4 vasárnapon át együtt lehetünk a falu központján, és együtt élhetjük meg a karácsony csodájának eljövetelét, a Megváltó megszületését.
Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán
polgármester
Tiszakerecseny, 2022. Advent 1. vasárnapja