Advent 4. vasárnapja

„Karácsony készűl, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek ujra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”

Kedves Lakosság!

Ahogy telnek a hetek, s lobbannak fel az adventi koszorún a gyertyalángok, úgy éljük meg lépésről-lépésre az adventi várakozás örömét. Ma Advent 4. vasárnapján, amikor meggyújtottuk az adventi koszorún a 4. gyertyát is, gondoljunk a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogására, mely utat mutatott számukra.

Számunkra mi az, ami utat mutat, mi az, ami eligazít bennünket? A szívünk, a megérzéseink, az embertársink, az írott és íratlan törvények, a hitünk?

Advent 4. vasárnapja a békére, az újjászületésre, a készülésre hív bennünket. Az ünnep közelsége teendőinket is megszaporítja, de közben fontos, hogy őrizzük meg a várakozás meghittségét és elmélkedjünk azon is, hogy mit jelent számunkra a szeretet.

Fogadják nyitott lélekkel a következő történetet, melynek üzenete örök:

Adventi gyertyák

Négy gyertyát fogok készíteni, hogy felszakadjon a sötétség köntöse, amely néha beborítja a világot, sőt az emberek szívét is, és megakadályozza, hogy meglássunk téged.

Az első gyertya mosolyom fénye lesz, melyet mindennap mindenkinek ajándékul adok, mert Te Uram, mindenki örömére érkezel!

A második gyertya imádságom fénye lesz, mely mindennap hosszan, szeretetteljes tekintettel fordul Feléd, mert Te, Uram, szívünk legmélyén szólítasz meg minket.

A harmadik gyertya megbocsátásom fénye lesz, melyet kinyújtott kézként ajánlok mindenkinek, mindennap, mert Te, Uram, minden bűnünket eltörlöd.

A negyedik gyertya kedvességem fénye lesz, melyet mindennap mindenkinek kenyérként nyújtok, mert Te, Uram, mindenkinek adod szeretetedet.

Szeretetteljes várakozást kívánok!

Biró Zoltán        
polgármester                         

Tiszakerecseny, 2021. Advent 4. vasárnapja