Advent 1. vasárnap

„Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!”
Szeretettel köszöntöm Wass Albert gondolatával Advent 1.vasárnapján Tiszakerecseny Község Lakosságát!
Ez lesz a második karácsonyunk, melyet a világjárvány fenyegetettségének árnyékában kell megélnünk. Nehéz időszak áll mögöttünk. Bízom benne, hogy éppen ezért is nagyon vártuk már ezt az Adventet.
A várakozás egyébként is a mindennapjaink része, hiszen várakozunk: a buszmegállóban, a boltban, a hivatalban, az orvosnál az oltásra, a hazatérő gyermekekre és unokákra, a reggeli újságra, a csendre, a gyógyulásra, a meleg otthonra, a megértésre és a szebb jövőre.
De az Advent egy egészen különleges várakozás. Advent első vasárnapjának fogalomköre a hithez kapcsolódik. Ezen a vasárnapon a gyertyagyújtás közben érdemes végiggondolni hitünket, azt, hogy miben, mikben hiszünk, s hogy hiszünk-e egyáltalán, vagy megszokásból gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Hiszünk-e abban, hogy van egy felsőbb erő?
Hitünk szerint mit ünneplünk karácsonykor? A kis Jézust, a szeretetet, a fenyőfákat, az ajándékozást, a vásárlást, a családot?
Úgy gondolom, hogy ezeket a kérdéseket mindenkinek Önmagának kell megválaszolnia…
Kívánom, hogy legyen időnk egymásra és magunkra, tudjunk lélekben elcsendesedni és keresztény emberhez méltóan élni és ünnepelni. Bízom benne, hogy együtt élhetjük meg a karácsony csodájának eljövetelét, a Megváltó megszületését.
Szeretetteljes várakozást kívánok!
Biró Zoltán
polgármester
Tiszakerecseny, 2021. Advent 1. vasárnapján