Pályázatok

Sajtóközlemény 2020.02.28.

2020.02.28.
 
Sajtóközlemény
Befejeződött Tiszakerecsenyben a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése
 
Európai uniós projekt keretében valósult meg Tiszakerecseny Község Polgármesteri Hivatalának felújítása. A Területi Operatív Program ehhez 60,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. 
 
Tiszakerecseny Község Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra kerülő TOP-3.2.1. kódszámú pályázaton 60 221 368.- Forint összegű uniós támogatást nyert.
 
A projekt általános célja a Tiszakerecseny Község Polgármesteri Hivatalának (4834 Tiszakerecseny, Árpád utca 48.) épületenergetikai korszerűsítése volt, amely működésével hozzájárul a felnövekvő nemzedék, felelős, környezettudatos magatartásának kialakításához. Az Önkormányzat vezetése elsődleges célul tűzte ki egy olyan modern, gazdaságosabban üzemeltethető és a szükségleteknek jobban megfelelő épület kialakítását, mely jobban biztosítja a minőségi munkavégzéshez és feladatellátáshoz szükséges feltételeket.
 
Az energetikai korszerűsítés két fő területre koncentrálódott:
  • Az épület határoló szerkezetei hőszigetelő képességének javítása, energetikai hatékonyság.
  • A meglévő fűtési rendszer korszerűsítése a fűtési energia felhasználás hatékonyságának növelésével.
Az 60 millió forint európai uniós támogatás segítségével a kedvezőtlen hőtechnikai adottságokkal, korszerűtlen elektromos hálózattal, és magas alap energiahordozó fogyasztással rendelkező épület, fűtési-, használati melegvíz rendszerének, nyílászáróinak cseréje, utólagos külső hőszigetelése, valamint napelemek telepítése valósult meg.
A fejlesztés, energetikai felmérésbe bevont szakemberekkel-tervezőkkel valósult meg. A fejlesztés eredményeként megvalósultak a kívánt célok, azaz az energetikai hatékonyság javulása, továbbá a XXI. századnak megfelelő munka körülmények.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
 
 
 
További információ kérhető:
Palicz György, sajtóreferens
Elérhetőség: 06-20-514-9873, publicitasconsulting@gmail.com
Image
Image